De droombaan van Nienke
Een baan als leidinggevende, project- of programmamanager. Mijn bachelor afstudeerscriptie ging over feminien en masculien leiderschap en de invloed die dat heeft op innovatie. Die kennis wil ik in de praktijk brengen.
Molenlanden is een mooie plattelandsgemeente en dat willen we zo houden. Ons team bewaakt de kwaliteit van de gebouwde en ruimtelijke omgeving. Wij behandelen vraagstukken over (vergunningsvrij) bouwen, monumenten, bezwaar en beroep enzovoorts. We zijn flexibel en kijken graag naar mogelijkheden voor onze inwoners en ondernemers.
Nienke Aaldijk wilde als kind een succesvolle zakenvrouw worden. Nu ze heeft geroken aan de overheid, ziet ze zichzelf ook wel als leidinggevende in de publieke sector. Recent rondde ze haar master Communicatie en Organisatie succesvol af met een onderzoek naar ‘zelforganisatie’ bij Molenlanden.
Tijdens haar parttime baan als administratief medewerker bij het team Omgevingsvergunning studeerde Nienke aan de VU in Amsterdam. ‘Die combinatie van studeren en werken vond ik heel leuk en afwisselend’, vertelt Nienke die inmiddels is afgestudeerd. ‘Het was voor mij goed om te schakelen van theorie naar lekker hands-on bezig zijn. In mijn baan kun je dingen wegwerken en afronden. Dat geeft een opgeruimd gevoel. Veel mensen werken thuis, maar ik vind het heerlijk om naar kantoor te gaan. Dan zie ik mijn leuke collega’s weer. Ik ben de jongste, al voel ik mijzelf nooit superjong. Dat mijn collega’s twintigers, dertigers, veertigers of vijftigers zijn, valt mij niet op. We werken gewoon goed samen en ik word gewaardeerd.’
Nienke’s masterscriptie gaat over zelforganisatie. ‘In Molenlanden hebben we gekozen voor zelforganisatie. Dat betekent dat teams veel zelf regelen en er geen leidinggevenden zijn. Wel kunnen teams hulp krijgen van zogenaamde spelverdelers, maar die hebben geen beslisbevoegdheid. Je zult dus als team knopen moeten doorhakken. Bijvoorbeeld over degene die wordt aangenomen of over budgetten. De ene collega is razendenthousiast over deze manier van werken, de ander heeft er meer moeite mee. Dat ligt vooral aan je eigen persoonlijkheid en aan de situatie in het team. Maatwerk is heel belangrijk om elk team te laten excelleren. Wie bij zelforganisatie past? Doorzetters die houden van initiatief nemen, niet bang zijn om op anderen af te stappen, graag samen dingen willen oplossen en de regie nemen als het nodig is. Je moet verantwoordelijkheid durven nemen. Daar krijg je in Molenlanden alle ruimte voor.’
Een baan als leidinggevende, project- of programmamanager. Mijn bachelor afstudeerscriptie ging over feminien en masculien leiderschap en de invloed die dat heeft op innovatie. Die kennis wil ik in de praktijk brengen.
De rol van regisseur omgevingsvergunningen is afwisselend en veelzijdig. Je krijgt te maken met verschillende vragen en aanvragen van inwoners en bedrijven in het fysieke domein.
We zijn in ontwikkeling en hebben jouw inbreng hard nodig. Je behandelt aanvragen voor omgevingsvergunningen en denkt mee met aanvragers over de mogelijkheden. Het is leuk om mensen te adviseren en hen uit te leggen waarom iets wel of niet kan.
We zijn wendbaar en sluiten aan op de behoefte van de ander.
We verbinden ons met collega’s, inwoners, ondernemers, partners in de gemeente en de regio.
We vernieuwen door samen te verlangen, verkennen, experimenteren en vorm te geven.
We leren door te experimenteren met vertrouwen in onze eigen kracht en samen met anderen.
We voelen ons individueel en als team verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons werk.