Ben je een young professional die een brede ervaring wil opdoen bij een maatschappelijk betrokken organisatie? Dan is een traineeship bij Molenlanden voor jou een uitgelezen kans. We zoeken trainees voor onze teams Juridische Zaken, Beheer Buitenruimte en het team i-domein. Je gaat twee jaar zelfstandig aan de slag met interessante projecten en wordt op de werkvloer intensief begeleid door een buddy. Je werkt binnen een vakteam met leuke collega’s en krijgt één dag in de week de ruimte om onze organisatie te verkennen. Lees de interviews van je buddy’s en bekijk hier het Trainee Ontwikkel Programma. Heb je vragen? Bel of mail naar Alice Bosse, recruiter, 06 31 75 25 21, alice.bosse@jouwgemeente.nl.

De 3 mentoren Patrick, Andre en Tamara

Word jij trainee bij team Juridische Zaken?

‘Ik heb ontzettend veel zin om de trainee te gaan begeleiden.’ Jurist Tamara Bender werkt drieënhalf jaar bij Molenlanden als juridisch adviseur handhaving binnen het team Juridische Zaken. ‘De trainee krijgt de kans om te ervaren wat een leuke werkgever Molenlanden is. Het is een kleinere gemeente, niet hiërarchisch met korte lijntjes naar collega’s en het bestuur. Je belt gewoon zelf een wethouder. Dat past bij mij. Ik wil zaken rechtstreeks bespreken met de mensen die erover gaan. De trainee gaat met mij mee lopen. We pakken samen handhavingsdossiers van a tot z op, overleggen met inwoners, gaan naar rechtszaken en praten met collega’s en wethouders. Senior jurist Paul Platen begeleidt de trainee bij het geven van juridisch ondersteuning bij woningbouwprojecten. Als je durft en van aanpakken weet, kun je snel zelfstandig aan de slag. Een dag in de week is er ruimte om kennis te maken met andere teams en te leren hoe een gemeente werkt. Daar is een ontwikkelprogramma voor gemaakt dat wordt afgestemd op de wensen van de trainee.’

Dit ben jij

Je studeert binnenkort af of hebt recent een academische opleiding Rechten (bij voorkeur bestuursrecht) afgerond. Je wilt ervaren hoe het is om bij een gemeente, een maatschappelijk gerichte organisatie, te werken.

De Molenlandse manier volgens Tamara

Je krijgt dé kans om veel te leren in korte tijd

Trainee bij team Juridische Zaken

Trainee bij team Juridische Zaken (36 uur per week)
Die veel wil leren in korte tijd

Je gaat je verdiepen in juridische zaken en wordt daarbij intensief begeleid door je vaste buddy Tamara Bender, jurist handhaving. Samen pakken jullie handhavingsdossiers van a tot z op. Je overlegt met inwoners, gaan naar rechtszaken en praat met collega’s en wethouders. Senior jurist Paul Platen helpt je bij het geven van juridisch ondersteuning bij woningbouwprojecten. Als je van aanpakken weet, kun je snel zelfstandig aan de slag.

Lees meer over de vacature: Trainee bij team Juridische Zaken

Arjan Faro

Word jij trainee bij team Beheer Buitenruimte?

‘De trainee gaat zich verdiepen in Verkeer en Vervoer’, zegt Arjan Faro van het vakteam Beheer Buitenruimte. ‘Mobiliteit is het vak van de toekomst. Duurzame mobiliteit kan de waarde van een gebied sterk verhogen. Je hebt te maken met technische afwegingen, financiële effecten en juridische mogelijkheden. De trainee gaat kennismaken met alle aspecten van het vak. Er staan grote werkzaamheden op het gebied van mobiliteit op stapel. De trainee krijgt met veel thema’s te maken, sluit aan bij diverse projectgroepen en werkt mee aan het overkoepelende beleidsplan Mobiliteit.’

Dit ben jij

Je hoeft niet perse een techneut te zijn. Je kunt bijvoorbeeld Hbo verkeerskunde, maar ook bestuurskunde hebben gestudeerd. Het gaat erom dat je breed kijkt en het interessant vindt wat er in de buitenruimte gebeurt. We doen veel in samenspraak met onze inwoners. Je moet het leuk vinden dat er verschillende stakeholders bij projecten zijn betrokken. En dat je te maken krijgt met vaak tegengestelde belangen.

De Molenlandse manier volgens Arjan

Je wordt klaargestoomd voor het vak van de toekomst

Trainee bij team buitenruimte

Trainee bij team buitenruimte (36 uur per week)
Die kiest voor het vak van de toekomst

Je gaat je verdiepen in Verkeer en Vervoer en wordt daarbij intensief begeleid door je buddy Arjan Faro, strategisch adviseur Verkeer en Vervoer. Mobiliteit is het vak van de toekomst. Duurzame mobiliteit kan de waarde van een gebied sterk verhogen. Je hebt te maken met technische afwegingen, financiële effecten en juridische mogelijkheden.

Lees meer over de vacature: Trainee bij team buitenruimte

Word jij trainee bij team i-domein?

Patrick van den Beemt, vakdirecteur bedrijfsvoering werkte ruim 20 jaar bij de Rijksoverheid in allerlei functies en was onder meer manager bij de AIVD. ‘Je begrijpt dat we bij de AIVD veel kennis hebben van cyber security. Die deel ik graag met onze nieuwe trainee. ‘De trainee krijgt de ruimte om te gaan doen wat hij of zij graag doet. Dat gaan we natuurlijk ook samen ontdekken. We zoeken nu en in de toekomst jong talent op elk vlak, dus een vaste baan ligt in het verschiet. Molenlanden is een van de weinige gemeenten die in de cloud werkt en onze sofware is up to date. We hebben nog wel wat te doen op het gebied van datamanagement en data-analyse.  Daarnaast kun je hier veel leren over professioneel projectmanagement en het communiceren met professionals en gebruikers. Voor iedereen die wil, zijn er mogelijkheden.’ 

Dit ben jij

Je studeert af of bent net afgestudeerd ICT op Mbo of Hbo niveau. Het is voor jou een uitdaging om gegevens te inventariseren en te  beoordelen op kwaliteit en volledigheid. Deze data kun je  analyseren, ordenen en omzetten in bruikbare rapportages en dashboards. Je bent een doener met creatieve handjes. Als kind haalde je al computers uit elkaar. Het is vooral belangrijk dat je gek bent van je vak én makkelijk met mensen omgaat. Je wacht niet af tot collega’s je benaderen, maar gaat actief op stap om te bespreken wat zij nodig hebben.

Patrick van den Beemt
De Molenlandse manier volgens Patrick

Je krijgt de ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt

Trainee bij team i-domein

Trainee bij team i-domein (36 uur per week)
Die verder kijkt dan data

Je krijgt de kans om te ontdekken wat je graag doet in het i-domein. Daarbij word je intensief ondersteund door je buddy Patrick van den Beemt, directeur bedrijfsvoering. We hebben onder meer grote uitdagingen op het gebied van datamanagement en data-analyse. Jij inventariseert gegevens en beoordeelt deze op kwaliteit en volledigheid. Vervolgens analyseer je de data en zet je deze om in bruikbare rapportages en dashboards.

Lees meer over de vacature: Trainee bij team i-domein

Trainee bij vakteam HR

Trainee bij vakteam HR (36 uur per week)
Die bijdraagt aan onze innovatieve manier van werken

Je krijgt ruimte om mee te werken aan vernieuwingen die passen en nodig zijn voor onze manier van werken met zelforganisatie. Door als HR-adviseur enkele vakteams te ondersteunen, leer de je organisatie goed kennen. Bij deze werkzaamheden word je intensief begeleid door je vaste buddy Pierre Schefferlie, één van onze HR-adviseurs.

Lees meer over de vacature: Trainee bij vakteam HR

+